Kawa ziarnista - przenieś się do świata kawy

Słońce, powietrze, woda oraz gleba różnych zakątków świata są jak rodzina, w której przychodzą na świat młode ziarna kawowca.
A każda rodzina jest specyficzna.
Tak rodzi się wspaniała różnorodność, bogactwo smaków i aromatów poszczególnych gatunków kawy. Poznaj regiony, z których pochodzi nasza kawa!

Kliknij w ziarno, znajdź swój smak!

Kliknij w ziarno i w skali od 1 do 3 ustal preferowany poziom intensywności, kwasowości i zawartości kofeiny, a kreator wskaże Ci najlepszą kawę dla Ciebie
  • Ikona kawy
INTENSYWNOŚĆ
Głębia smaku, jego bogactwo oraz to, z jaką siłą odczuwasz wszystkie jej walory smakowe decydują o intensywności kawy. Mniejsza intensywność, to łagodniejszy smak i delikatniejsze doznania. Kawa o większej intensywności odczuwana jest jako cięższa i bardziej wyrazista. To kawa dla prawdziwych smakoszy.
  • Ikona kawy
KWASOWOŚĆ
Kwasowość to bardzo istotny element smaku dobrej kawy. Nie jest to smak kwaśny, nie ma też nic wspólnego z goryczą. To delikatny cytrusowy posmak, dzięku któremu kawa zyskuje szlachetny rys i specyficzny profil.
  • Ikona kawy
ZAWARTOŚĆ KOFEINY
Jak bardzo pobudzająca ma być Twoja kawa? Ma w jednej chwili stawiać Cię na nogi, czy łagodnie orzeźwiać ciało i umysł? Ten pierwszy wariant będzie musiał zawierać sporą domieszke Robusty, czyli gatunku posiadającego blisko dwa razy większą dawkę kofeiny od Arabici. W tym drugim przypadku przeważać.

3xW - wyraziste, wyrafinowane, wyjątkowe
Poznajcie nasze kawy!

India Plantation AA

Kawa India Plantation AA – szlachetne smaki Indii   Kawa India Plantation AA zachwyca wyrafinowaniem i intensywnością smaku, czerpiąc swoje

Nicaragua SHG

Kawa Nicaragua SHG – fenomen z Ameryki Środkowej   Kawa Nicaragua SHG to wyjątkowa arabika z Ameryki Środkowej, która wyróżnia

Puebla

Kawa Puebla – esencja Meksyku   Kawa Puebla zabiera nas w podróż przez bogate, wulkaniczne zbocza gór i bujne lasy

Crema Blend
Crema Blend

Kawa Crema Blend – harmonia smaku   Kawa Crema Blend zachwyca wyjątkowym wyważeniem smaku i aromatu. To doskonałe połączenie najlepszych

Empressa
Empressa

Kawa Empressa – złożony smak i doskonała głębia   Kawa Empressa to wyrafinowana mieszanka najlepszych ziaren z różnych zakątków świata,

Nicoya
Nicoya

Kawa Nicoya z kostarykańskim charakterem   Kawa Nicoya to esencja kostarykańskich upraw, zachwycająca delikatnymi nutami owocowymi i wyraźną kwasowością, które

Ethiopia Sidamo
Ethiopia Sidamo

Kawa Ethiopia Sidamo – aromatyczna podróż do serca Afryki   Kawa Ethiopia Sidamo przenosi nas do kolebki kawy – serca

Uganda Bugisu AA
Uganda Bugisu AA

Kawa Uganda Bugisu AA – ekskluzywny smak Afryki   Kawa Uganda Bugisu AA to afrykańska esencja smaku i tradycji zamknięta

Costa Rica SHB
Costa Rica SHB

Kawa Costa Rica SHB – egzotyczny smak Kostaryki   Kawa Costa Rica SHB to propozycja dla smakoszy ceniących wyrazisty aromat

Geuatemala SHB

Kawa Guatemala SHB z gór Ameryki Środkowej   Kawa Guatemala SHB to propozycja dla smakoszy szukających intensywnego aromatu, głębi i

Colombia Supremo
Colombia Supremo

Kawa Colombia Supremo – duma kolumbijskich plantacji   Kawa Colombia Supremo to prawdziwa ikona kolumbijskich plantacji, wyróżniająca się bogatym, zbalansowanym

Brasil santos
Brasil Santos

Kawa Brasil Santos – brazylijska klasyka   Kawa Brasil Santos o łagodnym, zrównoważonym smaku to jeden z najpopularniejszych produktów eksportowych

Ethiopia Djimmah
Ethiopia Djimmah

Kawa Ethiopia Djimmah – smak z serca Afryki   Kawa Ethiopia Djimmah to wyjątkowa propozycja dla osób poszukujących kawy o

Palarnia

Proces wypalania jest tym dla kawy, czym proces hartowania dla stali - to kluczowa sprawa. To wtedy ziarna nabierają charakteru i rodzi się w nich smak. W naszej manufakturze roasterzy powoli prażą ziarna w niskich temperaturach, łagodnie wydobywając z nich wszystkie ukryte aromaty. Roasterzy są bardzo czujni – dobrze wiedzą, że najwyższa jakość wymaga największej kontroli. Ziarna w naszej palarni wypalane są w mniejszych ilościach co dwa dni, dzięki czemu z pełnym przekonaniem możemy powiedzieć, że do Klientów trafia wyłącznie świeżo palona kawa.

Zawsze pyszna kawa w biurze

Coffeetaste – nasza firma sprawi, że w Waszym biurze nigdy nie zabraknie kawy. Wystarczy zadzwonić i zamówić wybraną kawę do swojego biura w Warszawie. Działamy szybko i sprawnie. Zapraszamy serdecznie do skorzystania z naszych usług i zasmakowania w kawach do biura z najróżniejszych zakątków świata!
Kawa jest dobra na pobudzenie do działania, jak i sprzyja relaksowi. Zapewnia wspaniały aromat przyjacielskim rozmowom, jak i pozytywnie wpływa na przebieg biznesowych uzgodnień. Dlatego nie może zabraknąć kawy w Twoim biurze. Każdego dnia dostarczamy ziarenek pełnych smaku i aromatu do zapracowanych specjalistów ds. sprzedaży, marketingowców, analityków, programistów, lekarzy, wykładowców. Kawę dostarczamy w Warszawie i okolicach.
KAWA BRASIL SANTOS
Delikatny aromat otuli Twoje zmysły orzeźwiającym, kwaskowatym, w pozytywnym znaczeniu tego słowa, smakiem. W każdym łyku kawy Brasil Santos wyczujesz lekki posmak orzecha laskowego. Dzięki takim przyjemnościom docenisz smak kawy Arabica - najpopularniejszy smak na świecie, doceniany przez miliony osób!
KAWA ETHIOPIA DJIMMAH
Gorzka czekolada w połączeniu z cytrusami, w postaci boskiego napoju to oczywiście kawa Ethiopja Djimmah – 100% Arabica, kawa o kwiecistym wyrazie, głębokim smaku i aromacie nie do zapomnienia.
KAWA COLOMBIA SUPREMO
Jedwabisty smak cytrusów zamkniętych w ziarenkach kawy zapewni Ci odmiana Arabici, stworzona dla osób uwielbiających orzeźwiające aromaty. Mocna, dojrzała kawa o orzechowej nucie, łączy w sobie to, co najcenniejsze - ying i yang w każdym ziarenku.
KAWA ETHIOPIA SIDAMO
Wprost z ojczyzny kawowca pochodzi kawa o przyjemnym aromacie gorzkiej czekolady. Łaskocze zmysły, zaskakuje głębokim smakiem.
KAWA GUATEMALA SHB
Delikatna kawa Arabica, doskonała w swej łagodności. Zbilansowane smaki korzenne i aromaty pochodzące z wulkanicznej gleby z pewnością zaskarbią sobie Twoją dobrą opinię.
KAWA NICOYA
Jeśli nie możesz się zdecydować na jeden rodzaj, wybierz mieszankę kaw, takich jak kawa Nicoya - o bogatym smaku i intensywnym aromacie. To kawa z charakterem, dla osób o bardzo wyraźnych preferencjach smakowych.
KAWA COSTA RICA SHB
Intensywny, konkretny smak Arabici poczujecie rozkoszując się kawa Costa Rica SHB. Pochodząca z terenów górzystych, o bardzo charakterystycznym smaku, Costa Rica trafia do wymagających zmysłów.
KAWA EMPRESSA
Cztery rodzaje kawy Arabica zamknięte w jednej mieszance z dodatkiem indyjskiej Robusty to nietypowa propozycja dla kawoszy. Wyrazisty smak, łagodność łącząca się z wysokim body. Empressa to kawa dla oryginalnych osobowości.
KAWA UGANDA BUGISU AA
Jeśli nieobce Wam są klimaty egzotyczne i niebezpieczne wulkany nie są groźne to z pewnością rozsmakujecie się w kawie Uganda Bugisu AA. Ziarenka kawy zbierane są u podnóża wulkanu, bowiem to tu najlepiej rosną drzewa kawowe, z których tworzona jest ta niezwykła kawa.
KAWA CREMA
Jedna z najbardziej cenionych kaw na świecie. Połączone ziarna poddane długiemu procesowi dłuższego palenia, wprawią Cię w spokojny nastrój. Temperamentna kawa, która pozwoli Ci złapać chwilę wytchnienia.
Wyobrażasz sobie pracę w biurze bez kawy? Byłby to trudny dzień, nieco ospały, trochę bez energii. Kawa pobudza nie tylko dzięki kofeinie. Pobudza sam rytuał przygotowania smakowitej pobudki. Kawa ziarnista, jaką dostarczamy do biur w Warszawie, kusi samym aromatem. Jest dobrym pretekstem do nawiązania relacji z innymi pracownikami. Spotkanie przy kawie zazwyczaj kończy się krótką pogawędką, dzięki której pracownicy wchodzą w pozytywne relacje. Energia, jaką zapewnia nam świeżo parzona kawa w biurze, wykorzystywana jest podczas pracy. Nie ma znaczenia czym się zajmujesz. Ważne jest czy sprawia Ci to przyjemność, czy czujesz się zadowolony ze swojej pracy, z miejsca, w którym jesteś i zadań, jakie realizujesz. Twoje zadowolenie i komfort przekłada się na Twoją efektywność. W biurze bywa różnie - raz jest lepiej, innym razem jest gorzej. Codziennie zmagamy się z wieloma wyzwaniami. Pomaga nam w nich aromatyczna, pełna smaku, gorąca kawa, która dopiero co opuściła ekspres – dla wielu z nas to dobre lekarstwo na brak pomysłu, pozyskania nowego bodźca do działania. Ona zawsze stawia nas na nogi i inspiruje. Dlatego nie zapominajcie o zrobieniu zapasów kawy do biura.

tagi: kawa ziarnista